Ett av Västerås vackraste områden

 

 
 

Eriksbo Park är ett av Västerås vackraste områden. Lugnt och grönt nära Mälaren. Frisk luft, lekplats och äventyr runt hörnet för barnen. Nära till dagis och skola. Och med ekskogen i området finns det möjlighet till många roliga utomhuslekar direkt utanför dörren. Gillar du sjöliv finns möjlighet till båtplats på cykelavstånd i någon av småbåtshamnarna. Eller kanske golf, det är bara fem minuter till Fullerö 18-hålsbana.

 

 

 

För barnfamiljer erbjuder Barkarö förskolor för barn 1-5 år, sexårsverksamhet och en grundskola för årskurs 1-6. Skolbussen stannar på området vilket gör det säkert och smidigt för barnen att ta sig till skolan.

Nu blir det även säkrare och enklare att ta sig till stan. Kollektivtrafiken har just förbättras med Eriksbo Parks egna busshållplats samt tätare turer än tidigare. Västerås stad planerar även en ny cykelled från Tidö-Lindö förbi Eriksbo Park till befintlig cykelled vid Enhagen.

 

 

I området är det framdraget stadsnät till varje tomt med Mälarenergis alla möjligheter. Den gemensamma samfälligheten ansvarar för vägar, belysning, miljöbod och grönområden. Vatten och avlopp är kommunalt och sköts av Mälarenergi.

Karta över området

Nedan har vi markerat ut några platser vi tycker om i området kring Eriksbo Park. Platser för aktivitet såväl som för vila. Den röda knappen är Eriksbo Park och de andra är blå.

 Top